اميرة بأخلاقي عضو ذهبي
عدد حبي لرغوده : 482 تاريخ التسجيل : 10/05/2012 الموقع : https://ragad.forumarabia.com/u376
| موضوع: قاتوه الباباز....يم يم...لاتفوتكم الأربعاء يونيو 06, 2012 1:47 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير: 3 معالق زبدة وممكن سمنة بدرجة حرارة المطبخ نصف كوب سكر نصف كوب لبن دافئ 2 كوب دقيق منخول مع رشة ملح 4 بيض احمر بدرجة حرارة المطبخ فانيليا وبشر نصف ليمونة قطعة خميرة بيرة مهروسة في نصف معلقة سكر سيرب( شربات يا ختي ) خفيف ( 1سكر +اماء + نص لمونة عند الغليان (وانا بحط فص مستكة ومسمار قرنفل بيدي طعم شرقي رهيب ) كريم شانتيه للتزيين.
التحضير: اولا نحط اللبن الدافئ عالخميرة وندوب ونسيبها تشتغل وتنشط هنحط السكر والزبدة نضرب شوية لحد ما ينعموا ويندمجوا نضيف البيض والفانيليا وبشر اللمون نضرب شوية بمضرب سلك لحد ما يندمجوا نضيف اللبن بالخميرة نضيف الدقيق على 3 دفعات ونقلب كويس كل مرة هنوصل لعجينة في قوام الكيك العادي يا بنات مش المعجنات ولو حسيتيها ناشفة زودي ربع كوب لبن دافئ سبيها متغطية في مكان مقفول زي الفرن مثلا لمدة ساعتين لحد ما تخمر وترتفع لازم والا هتكتم لان ما فيهاش بودر وفي الوقت دة اعملي الشربات وسبيه يبرد الطبخ: بعد ما تخمر صبي العجينة بواسطة معلقة في قوالب باباز (اللي بتبقى مخرومة من النص دي ) او كب كيك وتكون مدهونة زيت خفيف انا عندي قوالب كب كيك وميني تارت ومعنديش قوالب باباز اعمل ايه ؟ اسكت ؟ لا اااااااااا لازم افتكس !! هنشوف الوقتي دخلي القوالب فرن 180 متسخن من ربع ساعة وسبيها حوالي تلت ساعة او 25 دقيقة بالكتير خرجيها هتلاقاول ما تخرج فورا وهيا سخنة اسقيها بالسيرب الخفيف البارد الافتكاسة بقة اني خرمت الكيكة من النص بقمع قديم او ممكن غطا ازازة هتسبيها تبرد وبعدين تقطعي الكب من النص بالورب شوية ومش للاخر شوفوا اسفنجية ازاي من جوة ي لونها دهبي وريحتها تحفة.
| |
|
امــوونــه المــزيوونـه عضو نشيط
عدد حبي لرغوده : 181 تاريخ التسجيل : 18/05/2012 العمر : 24 الموقع : http://amal12345.lolbb.com/
| موضوع: رد: قاتوه الباباز....يم يم...لاتفوتكم الأربعاء يونيو 06, 2012 11:36 pm | |
| | |
|